Bronzoví v krajském finále McDonald’s Cupu!

Ve čtvrtek 11. května 2023 se v brněnských Ivanovicích na TCM Zbrojovky Brno odehrálo krajské finále fotbalového turnaje pro žáky 1. stupně základních škol pod názvem McDonald’s Cup, který se hraje napříč celou republikou. Ve třech kategoriích (mladší 1. – 3 třída, starší 4. – 5. třída, malotřídky 1. – 5. třída) se sešlo celkem 24 týmů.

ZŠ Slovácká Břeclav postoupila do krajského finále v kategorii starších, když suverénně bez porážky prošla okrskovým i okresním kolem. A skvěle jsme vstoupili i do turnaje v Brně. Na úvod skupiny jsme bez větších problémů porazili Prosiměřice (4:0) a Ivanovice na Hané (5:0), bezbranková remíza s týmem z Dubňan (pozdější vítěz celé soutěže) nás ale odsunula na druhé místo ve skupině a tím pádem méně výhodnou pozici pro semifinále. O pořadí ve skupině přičemž rozhodovalo vzhledem ke stejnému vzájemnému zápasu a skóre až počet vstřelených branek.

V semifinále jsme velmi brzo prohrávali s Modřicemi o dvě branky, a když jsme nevyužili pár našich šancí, soupeř nás potrestal krátce před poločasem třetím gólem. Po změně stran jsme sice byli už daleko aktivnější a dokázali jsme se vrátit do zápasu, ovšem nestačilo to – 2:4.

Postup do republikového finále už nebyl reálný, stále bylo ale o co bojovat. V duelu o třetí místo jsme narazili na Kuřim a ani tady se utkání nevyvíjelo vůbec dobře. Za stavu 0:3 se už zdálo být rozhodnuto, kluci ale dokázali znovu zabojovat! Po remíze 4:4 následoval penaltový rozstřel, kde jsme byli úspěšnější i díky brankáři Matěji Šestákovi.

Za bronzové medaile a pohár za třetí místo patří klukům obrovské poděkování a především gratulace! I když tento výběr mířil na ty nejvyšší příčky, umístění na bedně je pořád velkým úspěchem. Za zmínku stojí ještě jméno našeho útočníka Ondry Hollého, který se stal nejlepším střelcem celého turnaje ve své kategorii.

Základní skupina

ZŠ Břeclav, Slovácká 40 – ZŠ Prosiměřice 4:0 (3:0)

Branky: Hollý 2, Samek, Fiala

ZŠ Břeclav, Slovácká 40 – ZŠ Ivanovice na Hané 5:0 (3:0)

Branky: Hollý, Šesták, Čápek, Ruska 2

ZŠ Břeclav, Slovácká 40 – ZŠ Dubňany 0:0

Semifinále

ZŠ Břeclav, Slovácká 40 – ZŠ Modřice 2:4 (0:3)

Branky: Hollý 2

O 3. místo

ZŠ Břeclav, Slovácká 40 – ZŠ Kuřim 5:4 pp. (2:3)

Branky: Hollý 4

Reprezentanti školy: Jan Svoboda (4.A), Matyáš Čápek (4.B), Karel Vít (5.A), Samuel Ruska, Michal Samek, Matěj Šesták (všichni 5.B), Tomáš Fiala, Ondřej Hollý, Nicolas Malega, Jakub Šupálek, Matěj Šupálek (všichni 5.C)

Za tým tělocvikářů Honza Hloch

Adresa školy

Základní škola Břeclav, Slovácká 40
příspěvková organizace
Slovácká 2853/40, 690 02 Břeclav 

Ředitel školy

Mgr. Martin Janošek
Telefon: +420 515 518 101
E-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Fakturační údaje

IČ: 60680709
ČÚ: 86-1846600207/0100