Labutí jezero

Před několika měsíci jsem oslovila žáky 8. tříd, zda by nechtěli zažít večerní představení Labutího jezera. 22 odvážlivců se nezaleklo téměř tříhodinového baletu, a tak jsme se společně 8. února vydali do Janáčkova divadla v Brně.

Co Vám budu povídat?! Bylo to nádherné. Večerní divadlo má úplně jinou atmosféru a věřím, že to poznali a cítili i sami žáci, protože i na nich byla vidět jakási důležitost okamžiku. Všichni byli krásní, chovali se vzorně a představení si užívali. Baletky i „baleťáci“ nám ukázali to nejlepší ze svého umění, kostýmy byly skvostné, hudba dechberoucí.

Domů jsme se vrátili až před půlnocí plní zážitků a někteří žáci mi pak druhý den vyprávěli, jak vše ještě večer líčili rodičům a přesvědčovali je, že určitě musí jet příště zase. A tak se rodí milovníci baletu.

Mgr. Markéta Mikuličová

Z vyjádření žáků:

  • Labutí jezero se mi hodně líbilo. Nejlepší část byla, když tam byly ty labutě na jezeře. Všechny byly zorganizované, obecně jejich taneční schopnosti byly dokonalé. Klidně bych šla na něco takového znovu, i když jsme dojeli tak pozdě. Pěkný zážitek do života.
  • Bylo to moc pěkné, hezké tancování a kostýmy. Když jsem věděla děj, bylo to pak ještě lepší :)
  • Labutí jezero byl první balet, který jsem kdy viděla. Mám z něj dobré i špatné dojmy. Líbilo se mi sehrání všech účinkujících, to, jak jim všechno sedělo do rytmu atd. Moc se mi nelíbily kulisy, skoro vůbec se neměnily, i když mezi dějstvími a přestávkami bylo času dost. Ale jinak jsem ráda, že jsem využila možnost jet se podívat.
  • Představení mě zaujalo a moc se mi líbilo. Celkem mě překvapilo, že tam byly mezi představením dvě přestávky, ale vůbec mi to nevadilo, protože jsme si alespoň mohly s kamarádkami sdělit své pocity.

Adresa školy

Základní škola Břeclav, Slovácká 40
příspěvková organizace
Slovácká 2853/40, 690 02 Břeclav 

Ředitel školy

Mgr. Martin Janošek
Telefon: +420 515 518 101
E-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Fakturační údaje

IČ: 60680709
ČÚ: 86-1846600207/0100