Fotbalisti opět zlatí, postupují do finále!

V úterý 26. března 2024 se na hřišti v Lednici (umělá tráva) odehrál semifinálový turnaj třetího ročníku Školského fotbalového poháru, jenž organizuje OFS (okresní fotbalový svaz) Břeclav. Kromě nás se na turnaji představily další tři školy, které postoupily z podzimních turnajů stejně jako my – ZŠ Masarykova Lanžhot, ZŠ Podivín a ZŠ Hustopeče Komenského.

Semifinálový duel jsme sehráli proti Podivínu, kde jsme už od prvních minut měli převahu. Tu v prvním poločase zužitkoval Martin Beránek, ještě do poločasu po hezké akci zvýšil Michal Šálek. Druhý poločas byl opět v naší režii, i když soupeř se dostal do několika slibných příležitostí. Byli jsme to ale znovu my, kdo dával góly. Dvakrát se trefil Marek Klenovec, a i když soupeř v závěru z rohového kopu snížil, na našem postupu to již nic nezměnilo – 4:1.

Finálové klání proti ZŠ Hustopeče Komenského už tak bohaté na góly nebylo. Celé utkání rozhodla jediná trefa, ještě v první půli se trefil z volného přímého kopu z úctyhodné vzdálenosti Martin Beránek, který zaznamenal branku i v prvním zápase.

Výhra 1:0 nám zajistila opět vítězství v turnaji a postup do finále Školského fotbalového poháru v Hustopečích, kde budeme bojovat o postup do krajského kola – v Tasovicích u Znojma (a dále v případě úspěchu až do kola celorepublikového – v Nymburku!).

Klukům k úspěchu gratulujeme a děkujeme za skvělou reprezentaci naší školy. Hodně štěstí v dalších bojích!

Výsledky:

Semifinále

ZŠ Břeclav, Slovácká 40 – ZŠ Podivín 4:1 (2:0)

Branky: Beránek, Šálek, Klenovec 2

Finále

ZŠ Břeclav, Slovácká 40 – ZŠ Hustopeče Komenského 1:0 (1:0)

Branky: Beránek

Reprezentanti: Klenovec Marek, Režňák Matěj, Šálek Michal, Frýdek Štěpán, Skoupý Filip, Kurial Tomáš, Mitvalský Patrik, Šesták Matěj, Beránek Martin, Lisoň Šimon, Lakatos Erik, Jurček Adam, Čapka Alex, Doležal David, Novotný Lukáš, Procházka Matyáš

Za tým tělocvikářů Honza Hloch

Adresa školy

Základní škola Břeclav, Slovácká 40
příspěvková organizace
Slovácká 2853/40, 690 02 Břeclav 

Ředitel školy

Mgr. Martin Janošek
Telefon: +420 515 518 101
E-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Fakturační údaje

IČ: 60680709
ČÚ: 86-1846600207/0100